Βλέφαρα-Μέτωπο

Τα βλέφαρα αποτελούν την έκφραση του προσώπου.

Είναι τα πρώτα που αρχίζουν τις μεταβολές και ανήκουν στην ίδια αισθητική μονάδα με το μέτωπο. Οι μεταβολές αρχίζουν σε ορισμένα άτομα νωρίς λόγω κληρονομικότητας και αφορούν τις σακούλες στα κάτω βλέφαρα. Επίσης οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης αρχίζουν στο μέτωπο και ανάμεσα από το φρύδια και σε λίγες περιπτώσεις γύρω από τα μάτια στο πόδι της χήνας.

Οι ρυτίδες έκφρασης αρχίζουν όπως είπαμε σε λίγα άτομα μέχρι τα 30 χρόνια και στα περισσότερα μετά από τα 30 χρόνια. Οι άνθρωποι που έχουν συγγενείς σακούλες κάποια στιγμή θα αναγκασθούν να τις αντιμετωπίσουν χειρουργικά.

Τα υπόλοιπα άτομα θα αρχίσουν σταδιακά με Botox όταν αρχίσουν να τα ενοχλούνται από τις πρώτες ρυτίδες έκφρασης. Δεν σημαίνει ότι μια κοπέλα που έχει πρώιμη εμφάνιση ρυτίδων έκφρασης πρέπει να τις αντιμετωπίσει αλλά αυτό θα γίνει όταν η ίδια αρχίσει να ενοχλείται από αυτές βλέποντας τον εαυτό της στο καθρέφτη. Σταδιακά οι μεταβολές γίνονται πιο έντονες ανά δεκαετία αρχικά και μετά τα 40 ανά πενταετία.

Οι δυνατότητες που έχουμε για την αντιμετώπιση της γήρανσης των βλεφάρων και του μετώπου είναι οι ενέσιμες θεραπείες με Botox σε συνδυασμό πολλές φορές με υαλουρονικό αλλά και την άμεση χειρουργική παρέμβαση την κατάλληλη χρονική στιγμή με την βλεφαροπλαστική.