Πρόσωπο

Το δέρμα του προσώπου υφίσταται μια σταδιακή μεταβολή και ο χρόνος που αρχίζουν οι μεταβολές εξαρτάται από την κληρονομικότητα και την επίδραση εξωτερικών παραγόντων (ήλιος,κάπνισμα,είδος εργασίας,ύπνος κλπ).Υπάρχουν περιπτώσεις που οι πρώτες μεταβολές αρχίζουν από πολύ νωρίς δηλαδή μετά από τα 25 χρόνια και αφορούν είτε κληρονομικές σακούλες στα κάτω βλέφαρα είτε τις πρώτες ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο και ανάμεσα από το φρύδια. Παράλληλα δεν είναι λίγες οι νεαρές κοπέλες που εμφανίζουν πανάδες ιδίως μετά τους καλοκαιρινούς μήνες μετά την ηλιοθεραπεία. Σε αυτή την φάση οι γυναίκες ωφελούνται είτε από ένα baby botox σε συνδυασμό με θεραπεία των πανάδων. Πολλές νεαρές κοπέλες δεν ενοχλούνται σε αυτή την χρονική περίοδο και θα εμφανισθούν στο ιατρείο μας πολλές φορές μετά τα 30.


Σταδιακά μετά τα 30 οι περισσότερες αρχίζουν να εμφανίζουν ρυτίδες έκφρασης και θα αρχίσουν να προσέρχονται για αντιμετώπιση.

Σχεδόν η πλειονότητα των γυναικών φροντίζουν την ενυδάτωση του δέρματος του προσώπου και την αντιηλιακή προστασία για μείωση της λεπτής ρυτίδωσης και την εμφάνιση των πανάδων (φωτογήρανση).


Μετά από τα 40 χρόνια εμφανίζουν οι περισσότερες και μάλιστα έντονα, ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο,ανάμεσα από τα φρύδια,στο πόδι της χήνας και αρκετές αρχίζουν να εμφανίζουν ρυτίδες βαρύτητας τις λεγόμενες ρινοχειλικές.

Οι περισσότερες θα αρχίσουν τις θεραπείες με βοτοχ για το μέτωπο και τις εκχύσεις υαλουρονικού οξέος. Πρόκειται για το λεγόμενο υγρό λίφτινγκ.

Κάποιες από αυτές ίσως να χρειασθούν και βλεφαροπλαστική εάν έχουν την τάση λόγω κληρονομικότητας να εμφανίσουν χαλαρό δέρμα και σακούλες στα βλέφαρα ( www.blepharoplastiki.gr ).

Μετά τα 50 χρόνια αρχίζει να προστίθεται σε αρκετές γυναίκες αλλά και άνδρες η χαλάρωση του προσώπου και του λαιμού ιδίως σε άτομα με κληρονομικότητα αλλά και σε άτομα που που έχουν υποστεί αυξομειώσεις βάρους.

Εδώ πλέον κάποιες και κάποιοι μπορούν να σκεφθούν την βλεφαροπλαστική και το λίφτινγκ προσώπου αλλά θα πρέπει να συνεχίζουν και τις θεραπείες με βοτοχ και υαλουρονικό και διατήρηση και ενίσχυση του αποτελέσματος.

Μετά τα 60 χρόνια οι περισσότεροι και οι περισσότερες χρειάζονται πιθανότητα επεμβάσεις όπως λίφτινγκ προσώπου και βλεφαροπλαστική.

Η φιλοσοφία της ανανέωσης του προσώπου είναι η λογική διόρθωση των αλλαγών έγκαιρα και όταν το χρειάζεται η καθεμία και ο καθένας χωρίς υπερβολές ούτως ώστε να περνάει ο χρόνος από πάνω τους χωρίς να αφήνει τα ίχνη του, είναι αυτό που λέει ο κόσμος ότι κάποιοι δεν γερνούν απλά γερνούν όμορφα.

Η απάντηση είναι κατάλληλες παρεμβάσεις στην κατάλληλη στιγμή χωρίς υπερβολές.